anti teken

EM keramiek anti teken halsbanden – Hoe het werkt en waarom wij er zo dol op zijn!

Het is echt belangrijk om teken van uw honden en katten te houden vanwege de ziektes die ze kunnen overbrengen op zowel onze huisdieren als op ons. Er zijn echter zo veel teekwerende opties op de markt om uit te kiezen. In deze blog nemen we een kijkje naar onze favoriete anti-teek optie – De EM® Ceramic anti-teek halsband. We zullen bekijken hoe het werkt en waarom we denken dat het een zeer effectief tekenwerend middel is.

Opmerking: Omdat katten over het algemeen veel minder last hebben van teken (waarschijnlijk omdat katten meer zorgvuldige zelfverzorgers zijn) en ook omdat halsbanden helemaal geen veilige optie zijn voor onze boomklimmende katachtige vrienden, heeft dit artikel alleen betrekking op onze vierbenige hondenvrienden.

Wat is EM® Ceramic en hoe werkt het?

EM® staat voor Effective Microorganisms®, een merknaam die verwijst naar een familie van op microben gebaseerde producten die gebruik maken van een technologie die is ontwikkeld door de Japanse wetenschapper Dr. Teruo Higa. Het hoofdproduct, EM-1®, is een vloeibaar bacterieel product dat bestaat uit drie groepen microben: gist, fotosynthetische bacteriën en melkzuurbacteriën. Het EM-1®-product wordt toegevoegd aan silicium, dat vervolgens wordt gebakken om de harde kraal/buis te vormen die in deze kragen wordt gebruikt. Het is deze kraal die het actieve deel van de antitekenhalsbanden vormt.

Alle levende en niet-levende dingen vertonen Bio-resonantie. Dit is een subtiele energie die trillingen van verschillende golflengtes uitzendt. Alle materie in het universum wisselt voortdurend trillingen van verschillende golflengten uit. Deze trillingen beïnvloeden ons, ook al zijn ze misschien niet zichtbaar en zijn we ons niet bewust van hun bestaan. Ze worden uitgezonden door alle levende en niet-levende materialen en geen twee trillingen zijn gelijk. De EM keramiek pijpjes geven hun eigen specifieke elektromagnetische golf af met een frequentie die uniek is voor hen. Gelukkig is het bekend dat deze frequentie onaangenaam is voor teken en andere soortgelijke insecten.

Omdat de kralen deze golven voortdurend uitzenden en daartoe gestimuleerd worden door zonlicht, warmte, beweging enz. wordt de teek ontmoedigd om zich aan de drager te hechten en gaat op zoek naar een aantrekkelijker gastheer.

Hoe wordt EM® keramiek gemaakt?

EM keramiek pijpjes worden gemaakt door een speciale klei met ongeveer 80 verschillende micro-organismen (EM) te fermenteren en vervolgens te bakken. De bolletjes worden gebakken bij 1200 C, waarbij de structuur van de klei verandert en het EM in de matrix wordt opgesloten. Als gevolg daarvan hebben deze EM-korrels hun eigen specifieke golflengte en zijn ze zeer duurzaam,

Zijn EM® Ceramic Tick halsbanden veilig?

Een EM keramiek halsband zou geen bijwerkingen moeten hebben die vaak geassocieerd worden met chemische tekenbehandelingen. Dit zou het een veiliger teekwerend middel moeten maken voor honden met allergieën en gevoeligheden.

Er is geen 100% garantie dat EM® Ceramic halsbanden teken weghouden van u of uw huisdieren. Het is echter belangrijk op te merken dat er ook geen 100% garantie is voor welke andere chemische behandeling dan ook!

De beste preventie is om bekende gebieden met teken te vermijden en om uw hond EN uzelf na elke wandeling op teken te controleren. Een krachtige en grondige borstelbeurt door de gehele vacht is aan te raden.

Alles over de EM® Ceramic Tick Collar

Het actieve deel van de halsband, zoals we hebben uitgelegd, is de speciale keramische kraal. Het mooie van de halsbanden is dat ze ook een kunstwerk zijn. Het juiste aantal kralen voor de grootte van de hond is ingebouwd in een geknoopte paracord halsband. De halsband is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van kleuren en met verschillende knopen, zodat elke halsband individueel is.