Wat eten honden het liefst

Wat eten honden het liefst?

Wanneer je een hond hebt wil je uiteraard dat de hond de voeding krijgt die de hond lekker vindt! Maar wat eten honden het liefst?

Maar nou is het zo dat er enorm veel verschillende soorten hondenvoer zijn. Zo heb je:

  • Hondenbrokken
  • Nat voer
  • De optie om vers vlees te voeren aan je hond

Maar hoe bepaal je wat het beste voer is voor jouw hond? Daarbij is het belangrijk om stil te staan bij de voedingsstoffen die een hond nodig heeft. We zullen je in dit artikel uitleggen wat honden het liefst eten!

Welke voeding kies jij voor je hond?

1. Vleesvoeding

In rauwe vleesvoeding zitten de meeste goede voedingsstoffen voor de hond. Dit type voeding is dan ook het beste om gezondheidsklachten te voorkomen bij jouw hond.

Er is ook vleesvoeding verkrijgbaar wat ingevroren is. Het voordeel hiervan is dat het vlees zeer lang houdbaar is. Doordat het vlees is ingevroren behoud veel de goede voedingsstoffen.

2. Nat voer

Naast de verse vleesvoeding is er ook een groot assortiment nat voer verkrijgbaar. Dit type hondenvoer is lang houdbaar. Maar doordat het voer verhit is bij de productie ervan gaan wel veel voedingsstoffen verloren.

3. Droog voer

De laatste vorm van dierenvoeding is natuurlijk het droog voer voor honden. Dit zijn de hondenbrokken. Uit onderzoek is gebleken dat hondenbrokken wel de meeste gezondheidsklachten bij honden veroorzaakt. Echter neemt de kwaliteit van de hondenbrokken wel toe de laatste jaren.

Tips gezonde voeding voor honden

  1. Geef je hond een tussendoortje, een snack kan best wel is!
  2. Geef een hond zo nu en dan rauw vers vlees;
  3. Wissel droog voer en nat voer af.

Conclusie: Wat eten honden het liefst?

Er zijn dus een aantal verschillende soorten voeding die je aan jouw hond kunt geven. Ieder type voeding heeft daarbij ook zijn voor- en nadelen. Het type voeding hangt sterk af van de voorkeur van de hond.

Twijfel je over welke voeding jouw hond nodig heeft? Breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Zij zijn zeer deskundig en kunnen goed bepalen welke voeding jouw hond nodig heeft. Ook is het goed even verder lezen over wat een hond niet mag eten.